Eilian Huisman

Ik ben van nature nieuwsgierig naar en betrokken bij mensen. Ik krijg letterlijk een kick uit het faciliteren van groei en het zien groeien van zelfvertrouwen.

Verder heb ik een passie voor reizen, natuur & sport en ben dan ook liever buiten dan binnen! Samen met mijn vriendin en twee jonge dochters woon ik in Haarlem.

Ik werk voornamelijk met high potentials, leidinggevenden en expats/ expat partners.

 

 

Meer over Eilian

Regie pakken. Vind ik het zelf altijd makkelijk? Nee. Anders had ik wellicht eerder mijn CoachActive droom nagejaagd. Bovendien was ik dan niet in een burn- out beland. Zo simpel is het. Ik ben niet eerder voor mijzelf begonnen omdat ik het echt prima naar mijn zin had in mijn werk als coach bij een corporate. Daaromheen was alles verder perfect geregeld. Fijn, lekker comfortabel allemaal en geen gedoe. Heerlijk!

Het is precies dat gevoel van comfort, dat mijn diepere behoeften als het ware verdoofde. Ik voelde ze wel, maar dan richtte ik snel mijn aandacht op alle vervelende dingen die ongetwijfeld samen zouden gaan met verandering. In feite leefde ik daardoor niet voldoende in lijn met mijn waarden. Dat resulteerde, ondanks het plezier in mijn werk, in een gevoel van leegte dat ik niet kon negeren. Ik realiseerde me dat als ik anderen coach om regie te pakken, ik dat natuurlijk ook zelf moet blijven doen. Maar eerst liep ik tegen een burn-out aan. Niet alleen leefde ik te te lang niet in lijn met mijn waarden, ik pakte überhaupt geen regie over mijn leven toen alles door de geboorte van mijn oudste dochter drukker werd. Ik wou thuis, op het werk en eigenlijk bij alles wat ik deed een gevoel van controle behouden. Alsof niks veranderd was. Alles moest goed.  Maar controle is niet hetzelfde als regie. En dat is voor mij een harde les geweest. Door geen regie te pakken, dus geen bewuste keuzes te maken, heb ik mijzelf aan een burn-out geholpen. Ik ben daar verantwoordelijk voor geweest en niemand anders.

De periode daarna staat in het teken van inzicht en actie. Achteraf  is het makkelijk kletsen. In feite was het een dynamische periode waarbij ik de spiegel die ik graag voor anderen ben, mezelf heb voorgehouden. Ik heb de regie gepakt en dat heeft geleid en leidt nog steeds tot actie en groei. Daarmee heb ik mijzelf niet alleen uit mijn corporate comfortzone getrokken. Ik heb nu ook grip op de valkuilen die hebben geleid tot mijn burn-out.

De soms hysterische, uit de kluiten gewassen spreekwoordelijke ‘kleuter’ die mijn  carrièreswitch  totaal ondoordacht vond, hangt niet meer aan mijn been. Ja, die ‘kleuter’ had deels gelijk. Door afscheid te nemen van mijn vaste baan nam ik rationeel gezien ook risico´s. Maar die wegen voor mij niet zo zwaar als het risico dat ik mijn leven leid zonder doelbewust te kiezen voor de ‘voel-doening’ waar mijn onderbuik mij op wijst. En wanneer jij jouw ‘kleuters’ met hun goedbedoelde maar negatieve emoties de compassie en aandacht geeft die ze verdienen, laten ze ook los. Ze zijn welkom en mogen er zijn. Maar aan jou de uitdaging om ze een plek te geven die jouw tred niet doet vertragen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie ook naar mijn linkedin profiel of beter nog, kom het zelf ervaren!